Rekening KLM Open 2011 staat nog open #echtwaar

Vanaf vandaag staat Hilversum weer vier dagen lang in het teken van golf. Op de rustiek in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug verscholen Hilversumsche Golf Club brandt de KLM Open 2012 los.

Cut
Mits in bloedvorm, kan onze Nederlandse troef Joost Luiten zich bij de eerste vijftien plaatsen in het weer van wereldtoppers doordrenkte deelnemersveld. Joost moet dan wél zijn TomTom zo instellen dat hij de cut overleeft.

Europese Tour
Onder de Nederlandse deelnemers is ook golftalent Tim Sluiter (22). Tim (momenteel de nummer 886 van de wereld) komt dit seizoen voor het eerst uit op de zogeheten Europese Tour, het hoogste niveau in Europa. Die eer verdiende hij door vorig jaar in de Qualifying Tour uitmuntend te presteren.

Zakelijker
De ontspannen sfeer en het goede onderlinge contact dat deze kleinere Tour kenmerkt, mist hij nu erg. Tim: ”De Europese Tour is veel zakelijker. Het is een hard bestaan. Iedereen is met zijn eigen ding bezig en in de playerslounge wordt er weinig lol gemaakt. Die stemming heeft misschien wel zijn weerslag gehad op mijn niveau.”

Rariteit
Zelf debuteerde ik vorig jaar op het KLM Open 2011. Als journalist wel te verstaan. Ook mij viel het op dat lachebekjes als rariteit worden beschouwd. Als voetbaljongen ben ik gewend om te juichen na een winnende actie. Maar dat is geen goed idee in de groene stiltegebieden waar golf wordt gespeeld.

KLM
Vier dagen lang toog ik naar Hilversum en verzorgde ik namens de KLM wedstrijdtweets. Ook schreef ik sfeerverslagen. De vierde (slot)dag moest dat onder moeilijke omstandigheden. Een geaffecteerd pratend blauw mantelpakje versperde me namelijk de weg naar mijn ‘werkplek’ (een stopcontact) in de KLM Lounge. Omdat ik onderweg twee bekeuringen binnen één minuut had opgehaald om (na mijn zondagcolumn) op tijd aanwezig te zijn, vond ik dat niet zo tof. Maar het pratende mantelpakje zat daar niet zo mee.

Mijn versie
Het hele verhaal doe ik graag nog eens uit de doeken. Tot op heden is de KLM namelijk nog niet op het idee gekomen om naar míjn versie te informeren. En die wil ik toch erg graag kwijt. Met of zonder instemming.

Reacties zijn gesloten.