Reorganisatie politie: lachertje #opinie

Reorganisaties zijn vaak desastreus voor werknemers. Als je al niet naar huis gestuurd wordt, mag je solliciteren op de functie die je al lang uitoefende. Niet zelden blijk je dan ‘ineens’ niet geschikt meer te zijn. Tel uit je winst…

Onvermijdelijk
De meeste reorganisaties worden verkocht aan het personeel als “onvermijdelijk om efficiënt te kunnen wedijveren met de concurrentie’’. In gewone mensentaal: “Als je al mag blijven, dan tegen een gereduceerd salaris. We MOETEN bezuinigen om het hoofd boven water te kunnen houden.”

Meer topsalarissen dan topfuncties
Bij de politie werkt een reorganisatie kennelijk anders. De huidige korpschefs verliezen in de komende reorganisatie WEL hun functie, maar NIET hun megasalaris. Ofwel: in de nieuwe opzet kent de nationale politie meer topsalarissen dan topfuncties.

Minder verantwoordelijkheid
Vanaf 1 januari 2012 gaat de nieuwe constructie in. Baas en enige korpschef wordt Gerard Bouman. Tien regio’s zullen worden geleid door een hoofdcommissaris. In de huidige situatie zijn er 25 politiekorpsen, met in totaal 25 bazen. Een baasje of 15 daarvan krijgt DUS minder verantwoordelijkheid. Maar het huidige hoge salaris blijft gewoon intact.

Prognose
Vanaf 1 januari 2012 gaat de politie ook bekeuringen uitdelen voor opgevoerde winkelwagentjes, oversteken op het zebrapad zonder dat daar een noodzaak voor is, en brutaal kijken. Want van politiefunctionarissen kun je veel zeggen, maar niet dat ze te beroerd zijn om hun eigen te dure broek op te houden.

Reacties zijn gesloten.