Rijdende Rechter kent geen genade met Bassie en Ferry #opinie

Bassie en Adriaan en het geheim van de schatkaart. Bassie en Adriaan en de diamant. Bassie en Adriaan en de Huilende Professor. Wie herinnert zich deze Hollywood-kaskrakers niet?

Trillend
De geniale schijnbewegingen waarmee deze twee superkomieken inspecteur De Vries te sluw af waren. De onvergetelijke momenten dat we trillend van de zenuwen aan de binnenkant van de ogen van Bassie mochten meekijken. De grappen die alleen Bassie zelf leuk vond…..

Vergankelijk
Hoe vergankelijk roem is, ondervindt de inmiddels pas 76-jarige clown Bassie momenteel. In het Powned-programma House Ibiza ‘klom’ Bassie op het podium bij de mondiaal opererende dj Ferry Corsten.

Imagoschade
Wie denkt dat daarmee een langgekoesterde droom van Corsten uit kwam, kleunt flink mis. Via een sms-je van zijn manager (Corsten zelf draait alleen plaatjes) claimt Corsten imagoschade te hebben geleden door Bassie’s spontane actie.

Manager
De manager van Corsten heeft laten weten dat de advocaat van Corsten contact met omroep Powned opneemt. Zoals al gezegd: Corsten zelf draait alleen plaatjes.

Dinsdag
Vandaag is het dinsdag. Dus Rijdende Rechter Dag. Mr. Frank Visser zit al in de schmink voor de uitzending van vanavond.
Nu al? hoor ik u brommen. Ja, nu al. Het kost de grimeur en zijn staf ongeveer een dag om de Rijdende Rechter er als een man uit te laten zien.

Uitspraak
Anyway, ik neem waar. Hier is de uitspraak. Meneer Ferry Corsten leidt aan een acute vorm van hoogmoedswaanzin. Waarop die hoogmoed gebaseerd is, is me volstrekt onduidelijk.

Triangel
Corsten zelf kan niet eens een triangel beroeren zonder op de intensive care te belanden. De beste man geeft slechts muziek van anderen aan anderen door. Ik zadel Corsten dan ook graag op met een taakstraf van 125 uur.

Wolter Kroes
Concreter: Corsten moet 125 uur lang naar het verzamelde werk van Wolter Kroes luisteren. Dát zal hem leren.

Kist
Tegen clown Bassie zou ik willen zeggen: Bassie, je loopt nu al 76 jaar alles en iedereen in de weg. Je WAS niet grappig. Je BENT niet grappig. En je zult NOOIT grappig worden. Dus stap in een kist. En smeer de bovenranden overvloedig in met snellijm Extra Forte. Trek daarna meteen het deksel dicht. En val in slaap. Zorg er vooraf wel voor dat iemand de kist drie meter laat zakken. DAT is pas grappig.

Uitspraak
Dat was mijn uitspraak. Hier zullen beide heren het mee moeten doen.

Reacties zijn gesloten.