Rode Kruis helpt Vlaardingse senioren graag van laatste centjes af

De economische crisis is voelbaar in alle segmenten van de samenleving. Consumenten geven minder geld uit. Organisaties en bedrijven zijn doorlopend op zoek naar nieuwe bronnen van inkomsten. Kosten worden waar mogelijk teruggedrongen.

Kraters
Dat laatste is niet altijd een succes. Zo zit de bedrijfsleider van een bedrijfje dat parachutesprongen aanbiedt al weken vast. Nadat zestien parachutisten diepe kraters in de aarde sloegen. Na hun landing.

Gert-Jan
Politiewoordvoerder Gert-Jan Knipping: “Toen deze ‘parachutisten’ na de sprong uit het vliegtuig aan het koord trokken, kwam er geen parachute maar een zakdoek uit. Die ze boven hun hoofd moesten houden. In alle gevallen met een negatief resultaat.”

Eigenlijk
De exploitant (Woningstichting Samenwerking) van een seniorenflat in Vlaardingen gaat gelukkig een stuk subtieler te werk. De bewoners zijn allemaal slecht ter been. Dus werd het lucratieve idee geboren om de liften een week of zes onklaar te maken. Waardoor de bewoners aan hun kamers gekluisterd zijn. Want trappenlopen is voor deze mensen net zo onmogelijk als een zinnetje zonder het woord eigenlijk voor Edwin van der Sar.  

Tandenborstel
Omdat deze senioren natuurlijk wel boodschappen nodig hebben, kunnen ze gebruikmaken van het Rode Kruis. Dat ‘helpt’ graag. Tegen  een vriendenprijsje van 34 euro per keer. In een eenvoudig rekenvoorbeeldje kost een nieuwe tandenborstel van 3 euro de gegijzelde senior nu dus slechts 37 euro.

Conclusie
Woningstichting Samenwerking en het Rode Kruis vormen een hecht, zorgzaam setje. Met een kloppend hart voor de behoeftige senior. Wát een land.

Reacties zijn gesloten.