Rokers sluw in kwaad daglicht gesteld #opinie

Als mens onderscheiden we ons van de dieren doordat we kunnen praten. Helaas schieten we daar niets mee op. Mensen blijken niet in staat om naar elkaar te luisteren. Op het NOS Journaal zien we elke avond waar dat toe leidt: hel en verdoemenis.

Kant
Als niet praktiserend gelovige leg ik de schuld van alle rampspoed in de wereld ‘graag’ bij God. Lekker makkelijk. Want – anders dan Johan Cruijff – laat God veel over zijn kant gaan.

Diederik
Inmiddels is me duidelijk geworden dat de mens zelfs voor God van een niet kneedbare soort is. Waar het precies is misgegaan, wordt momenteel onderzocht door Diederik Stapel. Diederik is hard toe aan een spetterende comeback. Zelf neem ik vast een heel klein voorschotje op de uitslag van dit onderzoek.

Weeffouten
Er zijn onherstelbare weeffouten geslopen in de karakterstructuur van de mens. Dat uit zich in hele kleine dingetjes. Een alleszeggend voorbeeldje dan maar. Mét introotje.

Zieke sport
De jacht op rokers heeft niets meer met de eigen gezondheid te maken. Het is ontaard in een zieke sport om anderen het leven in dit opzicht onmogelijk te maken.

Leenparaplu’s
In het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch worden rokers zo ver van de ingang gehouden dat er (bij regenachtig weer) paraplu’s nodig zijn om te voorkomen dat de rookplek zeiknat wordt bereikt. Het ziekenhuis heeft daartoe leenparaplu’s aangeschaft.

Gebaar
Als dank voor dit mooie gebaar, worden deze paraplu’s massaal mee naar huis genomen. Volgens de commissie Rookbeleid van dit ziekenhuis door de rokers.

Complottheorieën
Zelf denk ik graag in complottheorieën. Ik sluit dan ook niet uit dat anti-rokers de paraplu’s jatten nadat ze zijn teruggebracht door de rokers. Want wie ben ik om GEEN weeffout in mijn karakterstructuur te mogen hebben?

Reacties zijn gesloten.