Rood betekent stoppen #informatief

Discriminatie kent vele gezichten. Zo ken ik een man (ene Krelis) met een chocolaterie. Opvallender: hij verkoopt alleen witte chocola. En: alle witte lakens aan zijn waslijn zijn voorzien van ooggaten.

Vraag
Ook is er nu een spermabank in Denemarken (de grootste van de wereld) die sperma weigert van roodharige mannen. Zogenaamd omdat de vraag naar dit type zaad relatief klein is. De spermabank heeft 70 liter in de spermakelder liggen. 6oo donateurs staan (en liggen) popelend klaar om de voorraad aan te vullen.

Anoniem
Een woordvoerder van de spermabank die anoniem wenst te blijven omdat hij Knut Jensen heet. En zelf te pas en te onpas zaad doneert: “Onze zaadvoorraad is erg groot en divers. Ik denk dat je alleen om een roodharige donor vraagt als je eigen onvruchtbare partner rood haar heeft of als dat gewoon een persoonlijke voorkeur is. Maar rood blijkt geen lievelingskleur. Alleen in Ierland gaan de donaties nog “als warme broodjes over de toonbank”.

Lucratieve bezigheid
Waar zaad doneren buitenshuis meestal geld kóst, kan zaad doneren aan deze Deense spermabank een lucratieve bezigheid zijn. Goed zaad kan wel tot 500 dollar opleveren.

Komisch duo
Of roodharige donors geestelijk lijden onder de Deense spermastop wordt momenteel onderzocht door het nieuwe komische duo Diederik Stapel en Roos Vonk. Oh ja, het ‘onderzoek’ wordt betaald door de Deense spermabank.

Reacties zijn gesloten.