Rookmelders horen aan het plafond #opinie

Als kind hebben we allemaal onze favoriete beroepen. De een wil piloot worden. De ander voordanser bij Scapino. Weer een ander tester. Van opblaaspoppen.

Souffleur
Zelf wilde ik altijd souffleur worden. Sluw als ik toen al was: bij pantomimevoorstellingen.

Porren
Ook zijn er beroepen waar nog geen hond voor te porren is. Want parkeerwachter wordt niemand voor zijn lol. Al kan het altijd nóg erger: rookcontroleur.

Agressie
Volgens minister Edith Schippers (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) neemt de agressie tegen rookcontroleurs toe. Er zijn zelfs cafés waar rookcontroleurs worden lastiggevallen of mishandeld. Zelfs ZO dat deze rookjagers alleen nog met bewaking op pad gaan.

Belagen
Schippers noemt het belagen van de door haar op pad gestuurde rookmelders ‘ontoelaatbaar’. En dat ben ik natuurlijk met haar eens.

Oplossing
Vandaar dat ik een passende oplossing heb bedacht. Ik stel voor om de rookcontroleurs voortaan gewoon thuis te laten. Dan kunnen ze in hun natuurlijke omgeving verder verzuren.

Vervangers
Vervangers heb ik ook al geregeld. Mijn bod op Marktplaats is geaccepteerd. 20.000 nauwelijks gebruikte witte rookmelders voor amper 800 euro (inclusief batterijtjes) is natuurlijk een prikkie.

Dispensatie
Horecagelegenheden die duidelijk aangeven rookvrij te willen zijn, krijgen dispensatie (lees: geen rookmelders). Alle overige horecatenten moeten verplicht rookmelders ophangen.

Zwemmen
Ook wil ik de sancties op horecabezoekers laten vervallen. Wie niet in een rookhol wil vertoeven, hoeft dat voortaan ook niet meer. IK ga ook nooit met tegenzin zwemmen.

Reacties zijn gesloten.