Rutte laat Wilders ontsnappen #opinie

Gisteren ging straatvechter Geert Wilders als een dronken kameel door de porseleinkast. SP-zuigmondje Emile Roemer vroeg zich terecht af of de VVD en het CDA dit wel konden toestaan. Zelf vond het pratende pak van niet. Hij vroeg Mark Rutte hetzelfde te doen. Trefwoord: distantiëren.

Hartenkreet
Vandaag is gebleken dat Mark Rutte die wens (lees: hartenkreet) van Roemer niet in vervulling heeft laten gaan. De eeuwige vrijgezel volstond met te zeggen dat hij zich “kapot heeft geërgerd” aan het debat zoals dat gisteren tijdens het eerste deel van de Algemene Politieke Beschouwingen werd gevoerd. Mark weigert zijn gedoogvijand Wilders echter in het openbaar te executeren.

Alibi
De voortdurend voortetterende economische crisis acht hij een veel belangrijker gespreksonderwerp. Een origineler alibi is praktisch ondenkbaar.

Jut
Job ’Kop van Jut’ Cohen vindt dat Rutte daarmee zijn gezag als premier ondergraaft. Mark Rutte reageerde hierop zoals we dat van hem gewend zijn: hij schoot in de lach.

Allergisch
Wie mijn stukjes leest, weet dat ik allergisch ben voor wollig formuleren. Concreter: ik houd van verbaal vuurwerk. Want krijg uitslag van het verheven gezever van Pechtold-achtigen.

Ingebouwde knipoog
Op minimale voorwaarde dat dit vuurwerk gepaard gaat met een ingebouwde knipoog. Met humor dus. Anders wordt het bot schofferen. En dat is precies wat Wilders gisteren heeft gedaan. Zo eerlijk moet zelfs ik zijn.

Reacties zijn gesloten.