Samen zijn we sterk. En de klos! #prognose

Nederland is nooit te beroerd om andere landen uit de financiële malaise te helpen. Dat we daardoor zelf steeds dieper in de problemen raken, wordt op de koop toegenomen. Door politici. Die zelf doorgaans goed in hun slappe was zitten. En achterstandswijken slechts van televisiebeelden kennen.

Niet nodig
Vandaag liet VVD-prominent Frans Weisglas zich ontvallen dat nieuwe bezuinigingen helemaal niet nodig zijn. Volgens Frans kunnen ook het vrijmaken van de arbeidsmarkt, de hypotheekrenteaftrek en hervormingen in de zorg voor extra pegels in de schatkist zorgen. Frans vindt dat deze taboes nu eindelijk maar eens moeten worden doorbroken.

Klaas
Weisglas verwees naar uitspraken van Klaas Knot, nieuwe president van De Nederlandsche Bank (DNB) en bestuurder van de Europese Centrale Bank (ECB). Klaas riep vorige week op tot het beperken van de hypotheekrenteaftrek. Volgens hem is de huidige situatie onhoudbaar.

Putten
Alleen die laatste bewering klopt: de huidige situatie IS ook onhoudbaar. De ene bodemloze buitenlandse put is nog niet gedempt, of een nieuwe Italiaanse bodemloze put dient zich alweer aan. Andere bodemloze putten lopen zich al prominent warm.

Opbrengst
Ik roep alle woningbezitters in Nederland dan ook op om af te zien van hun hypotheekrenteaftrek. Om daarna hun woning te koop te zetten. Met de opbrengst hiervan kunnen we de eerste financiële nood lenigen in Italië, Spanje, Portugal, Wales en Andorra. In Afrika gaan mensen weliswaar dood van de honger. Maar daar kunnen de Afrikanen zelf niets aan doen. Dus dat telt niet.

Samen
Ook de situatie in voormalig Koezakistan, Löwegarije, Beldiradora en Kwispelvenië holt in hoog tempo achteruit. Ook die mensen laten we niet aan hun lot over. Samen zijn we sterk. En de klos!

Reacties zijn gesloten.