Schaatsers op zoek naar droomijsbaan #opinie

We hadden het geen van allen in de gaten. Maar Nederland staat er niet bijster rooskleurig voor. We kampen met een geldlek. Alleen in voedselbanken zit nog groei.

Oplossing
Reden voor paniek is er echter niet. Minister Henk Kamp en zijn staatssecretaris Paul de Krom (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) hebben de zaak even voor ons bekeken. Volgens beide bollebozen moeten we ‘gewoon’ met z’n allen gaan werken. Dan trekt de economie vanzelf weer aan.

Doemdenkers
Nu hoor ik doemdenkers brommen: “Wat een flutoplossing. Want dan moet er wel werk zíjn. Maar kennelijk ís er geen werk. Anders zou ons land momenteel geen 400.000 werklozen tellen. Volgens het CPB komen er in 2012 nog eens 90.000 werklozen bij. En dat wijst er ook al niet op dat de banen binnenkort WEL voor het oprapen liggen.”

Uitverkorenen
Met bovengeschetste lamlendige instelling komen we natuurlijk helemaal nergens. Ik mis de oerdrive om te overleven. De ijzeren wil om door muren te gaan. Om tot de uitverkorenen te behoren. Een voorbeeld hoe het WEL moet.

Wekker
Stel je vindt schaatsen een leuke sport. Sterker nog: in feite is schaatsen het enige waarvoor je de wekker zet. Dan laat je je sponsoren. Zodat je het hele jaar door betaald ijsvrij hebt. Tot je op een dag ergens in december te horen krijgt dat je sponsor stopt. Bijvoorbeeld omdat Control 1.75 miljoen euro per jaar voor een schaatsploegje toch wel een hoop geld vindt.

Kniesoren
Dan ga je als fulltime schaatser niet lopen kniesoren. Of denken: ‘Ojee. Wat nu? Er is voor mensen die graag willen werken al geen betaalde baan meer. Laat staan voor mensen zoals ik die alleen maar graag willen schaatsen. Tégen betaling.’

Ijdeltuit
Nee, dan toon je als schaatser topsportmentaliteit. Dus blind vertrouwen in een goede afloop. Omdat je wéét dat er altijd wel weer een of andere ijdeltuit te vinden is die een groepje werklozen op de schaats financieel adopteert. Een gek die jou een droomijsbaan gunt.

Reacties zijn gesloten.