Scheiden doet lijden: cd van jou, cd van mij

Tortelen

Je hebt de man of vrouw van je leven in je schepnet gelokt. En wil de rest van je leven samen tortelen. Dus stap je in het huwelijksbootje of gaat samen wonen. Maar je bent ook niet van gisteren. Dus je weet dat een relatie (hoe mooi ook) kan stranden. En de gedachte dat je dan alles wat is vergaard in de loop van de tijd samen eerlijk moet delen, snijd je de adem af. Want laten we eerlijk zijn: voor jou is het nu al duidelijk wie het meest inbrengt. En wie dat ook zal blijven doen. Jij dus! Met de Acda & De Munnik-kraker ‘Cd voor jou, cd voor mij’ in gedachten, besluit je op huwelijkse voorwaarden te trouwen of  een samenlevingscontract op te laten stellen.

Sloep

Ja, de echte romantiek is er dan eigenlijk al af. Zoals in de loop der jaren ook steeds duidelijker blijkt. En dan is het nog maar een klein stapje naar een nieuwe ‘eeuwige’ vlam. Punt is nog wel dat de spullen nog even verdeeld moeten worden zoals contractueel is vastgelegd. En dan is het jammer dat er ‘ineens’ diepe krassen in ‘jouw’ auto zitten. Dat de secretaire van jouw tante Jenny plots al zijn laatjes mist en dat jouw sloep (best veel) water maakt.

Anti-vechtclausule

Daarom pleit het Netwerk Notarissen, een verbond van zo’n 160 zelfstandige notariskantoren, voor een zogeheten ’anti-vechtscheidingsclausule’ in een samenlevingscontract of in de huwelijkse voorwaarden. Dit om te waarborgen dat toekomstige ex-partners de nog lopende zaken netjes – en vlot – afhandelen. Waarbij obstructie wordt bestraft. Tijd weer voor een prangende huiskamervraag,

Huiskamervraag
Wat is jouw lievelings-cd?

Muziek algemeen Wonen algemeen

Reacties zijn gesloten.