Schuifteams van Letland en Zimbabwe lijnrecht tegenover elkaar #sportflits

Bij een internationale spelletjesdag in het Poolse Gdansk ontstond een hevig handgemeen tussen de schuifequipes van Letland en Zimbabwe. Aanleiding van de rel was de interpretatie van de spelregels.

Achterlijn
Aanvoerder Pjotr Woyzincski van Letland: “Wij spelen het spel zoals dat hoort. Haal je met een schijf de achterlijn van de tegenstander dan heb je DUS een dam. Met alle voordelen van dien. Want met een dam kun je nu eenmaal reuzensprongen maken.”

Theelichtje
Pjotr vervolgt: “Maar die leipo’s van Zimbabwe hadden nog nooit van een dam gehoord. Sterker nog: ze stelden zelfs glashard dat een dam het spel onmogelijk maakt.
Gelul van een gruizig theelichtje natuurlijk. Dit spel bestaat al honderden jaren. En dan komt een vent met een bot in zijn neus doodleuk vertellen, dat een dam niet bestaat. De idioot.”

Relatief rustig
Aanvoerder Fred Mugabe van Zimbabwe reageerde relatief rustig op de aantijgingen van zijn schuimbekkende opponent. Fred: “Ik speel dit spel al HEEL lang. Maar ik heb nog nooit van mijn leven een sjoelbak met zwarte en witte vakken gezien.”

Viaduct
Fred: “Nog los daarvan: je krijgt één schijf al amper door die smalle klote openingen. Twee schijven op elkaar lukt natuurlijk helemaal niet. Een vrachtwagen van vier meter hoog krijg je ook niet door een viaduct van twee meter hoog geperst. Beter kan IK het niet uitleggen.”

Reacties zijn gesloten.