Schoensponsor Paralympics 2012 blijkt ordinaire dief

Over de Paralympics 2012 valt veel te zeggen. En dat gebeurt dan ook volop. Ook door mij. En mijn fanclub ís al zo opgeheven. 

Respect
Vooropgesteld: de deelnemende atleten halen stuk voor stuk het beste uit zichzelf. Dat verdient bewondering. En respect. Maar topsport wordt er wat mij betreft niet bedreven in Londen. Hoogstens wordt er op relatief hoog niveau geroeid met de riemen die de atleten nog (wél) tot hun beschikking hebben. Gechargeerd: zonder armen word je nooit een toproeier. Zo eerlijk moeten we zijn.

Marlou
Lees in dit verband ook even de bio van Marlou Blade Babe van Rhijn. Marlou werd binnen twee jaar een absolute wereldtopper op de sprintafstanden hardlopen. Dat zegt enerzijds veel over het doorzettingsvermogen van Marlou. Maar anderzijds ook veel over de mondiale concurrentie. Want hoeveel vrouwelijke blade runners telt de wereld?

Professioneler
Neemt allemaal niet weg dat de gehandicaptensport steeds professioneler wordt. Tot aan bondscoaches, videoanalyses, trainingskampen en perfecte medische begeleiding toe. Dit alles onder de paraplu van sportkoepel NOC*NSF. Qua sponsoring val er echter nog een wereld te winnen. Want deze paralympische schoensponsor is natuurlijk geen visitekaartje.

Reacties zijn gesloten.