School met de Bijbel in De Valk toont toekomstvisie

"Lieve Heer: Waar heeft U de televisie verstopt?"

Toegegeven, ik sta nog wel eens snel met mijn mening klaar. Soms te snel.

Impulsen
Gisteren nog toen ik las dat de School met de Bijbel in buurtschap De Valk bij Lunteren terug wil in de tijd. Dit onder de dwingende impulsen van de lokale dominee en een aantal reformatorische ouders.

Religieuze wensen
Leerlingen (of hun ouders) die zich niet schikken in de religieuze wensen van de schooldirectie worden binnenkort geweerd. Een rok voor meisjes wordt verplicht. Kinderen die thuis ongefilterd kunnen internetten of televisiekijken komen het schoolgebouw niet meer in.

Wijzen
Ik dacht meteen: wat een eng gedateerd zootje daar. En wij in dit land maar wijzen naar alle godsdienstfanaten in andere landen. Terwijl we binnen de eigen landsgrenzen ook kortzichtige godsdienstige sektes blijken te hebben.

Rokjes
Zoals al gezegd: ik oordeelde weer eens te snel. Tegen rokjes heb ik nooit wat gehad. En dat die kinderen geen televisie mogen kijken, getuigt slechts van toekomstvisie. Besefte ik na het lezen van deze aankondiging. Eerlijk is eerlijk: hier moet íedere school zijn leerlingen voor willen behoeden.

Reacties zijn gesloten.