Schrijvende Rechter maakt eind aan zelfverheerlijking Wereld Natuur Fonds

Randstad blijkt niet de enige organisatie die naamsbekendheid belangrijker vindt dan de core business (in het Randstad-geval: uitzendkrachten aan werk helpen). Met het geld dat Randstad de laatste weken (Olympische Spelen) aan zelfverheerlijking heeft uitgegeven, zouden alle voedselbanken met overschotten zitten. Omdat iedereen weer een baan(tje) had.

Bedelpartijen
Het Wereld Natuur Fonds (WNF) blijkt al even ijdel. In plaats van de natuur te beschermen, geeft het WNF het merendeel van het door bedelpartijen opgehaalde geld uit aan zelfverheerlijking. Van elke gebedelde euro wordt slechts 55 eurocent aangewend voor natuurbescherming. De rest gaat op aan reclame en marketing.

Liegen
Het WNF beweerde altijd staalhard dat 81 eurocent per euro naar het goede doel (natuurbescherming) ging. Er is een Nederlands gezegde dat bovenstaand gedrag fraai omschrijft: liegen alsof het gedrukt staat.

Uitspraak
Als Schrijvende Rechter eis ik inzage in de salariëring van de WNF-top. Toch besluit ik nú al dat het WNF per direct moet worden opgeheven. Bomen (en zo) kunnen niet voor zichzelf opkomen. Dus doe ik dat maar. Dit is mijn uitspraak. Hier zal het WNF het mee moeten doen. Adieu WNF!

Reacties zijn gesloten.