Schrijvende Rechter vraagt om strafsuggesties #primeur

In het betaald voetbal regent het overspannen trainers, bestuurders EN scheidsrechters. Naar het heet vanwege de grote belangen die er op het spel staan.

Charge
Relatief gezien weten de voetballers zich nog te gedragen. Er wordt wel eens een te harde charge uitgevoerd. En zwaar gemopperd op scheidsrechters. Maar van extreem wangedrag is gelukkig geen sprake.

Schril contrast
Dat staat in schril contrast met wat er december 2011 plaatsvond op een voetbalveldje in Amsterdam. Tijdens een wedstrijd tussen de twee in de 38ste klasse van de Amsterdamse onderbond spelende Amsterdamse clubjes OSV en Sporting Noord kreeg de 32-jarige Sporting Noord-speler Sylvester M. na twee keer geel een (dus) rode kaart.

Karatetrap
Een 77-jarige toeschouwer stemde hardop in met die beslissing van de scheidsrechter. Waarna Sylvester M. (een getraind kickbokser) over de reclameborden sprong. En de 77-jarige supporter op een tweebenige karatetrap op de borskast trakteerde. Gisteren overleed de bejaarde supporter aan de gevolgen van deze wildemansactie.

Strafsuggesties
Als Schrijvende Rechter ben ik met stomheid geslagen. Om TOCH tot een passende uitspraak te kunnen komen, schakel ik in dit specifieke geval graag hulplijnen in. Kom er maar in met je strafsuggesties.

Reacties zijn gesloten.