Schuldbewuste Oranje-spelers verteerd door verdriet

"Wedden dat ik in de goot lig?"

Het ging allemaal niet zoals verwacht. ‘Onze’ jongens gingen maar met één heilig doel naar het EK voetbal 2012: de filmster uithangen. Balletje lekker in de ploeg. Tikkie breed. Tikkie terug. Stiftballetje hier. Lobje daar. En altijd feilloos over de applaudisserende keeper van de opponent heen.

Zweten
Mouwen opstropen? Nou vooruit dan. Maar alléén om alle tatoeages te laten zien! Onze helden kwamen om ‘even’ Europees kampioen te worden. Niet om zich rot te zweten. 

Hangplek
Voor die gelegenheid bedacht coach Bert ‘Star ’van Marwijk een winnende opstelling. Met een gegarandeerde hangplek voor al zijn lievelingsspelers. Aad de Mos, gisteren in NOS Studio Sportzomer: “In Den Haag noemen we dat: parkeerplaatsen zoeken voor spelers van naam.”

Ordinair
Nee, natuurlijk ligt het niet aan dit kruipolie-Oranje dat het faliekant misgaat op dit EK. Maar aan de hondsbrutale tegenstanders die ordinair in de weg lopen. En zonder enig respect balletjes afpikken van onze helden. Vaak zijn die minkukels minimaal twaalf keer sneller zijn dan onze jongens. Ja, zo kan iedereen winnen.

Wonden
De twee nederlagen op rij hebben inmiddels diepe wonden geslagen binnen de Oranje-selectie. Er wordt met rouwbanden getraind. De drie koks en kapper die met Oranje mee waren gereisd zijn al op het vliegtuig gezet. Op eigen initiatief hebben de spelers hun dure hotelkamer ingeruild voor een stapelbed in een jeugdherberg. Voor daklozen.

Basis
De spelers geven hiermee aan dat ze terug willen naar de basis. Zo wordt er bijvoorbeeld niet meer gekaart om geld. Maar om knopen.

Weddenschapjes
Zelfs de inzet van de gebruikelijke onderlinge weddenschapjes is lachwekkend laag. Onze voetbalhelden zijn weer gewone volksjongens. De opgefokte discohelden uit Portugal kunnen hun borst dus nat maken. Met champagne.

Ton Broekhuisen

Reacties zijn gesloten.