Sjoemelaars publieke sector: publiekelijk aan schandpaal

Boontje ....

In het Algemeen Dagblad van vandaag zet politiecommissaris Roel Willekens zichzelf nadrukkelijk op de kaart. Herstel: roept politiecommissaris Roel Willekens dat ‘milieuhufters’ publiekelijk aan de schandpaal moeten worden genageld. Roel Willekens: “Namen van directeuren van bedrijven die milieu- en veiligheidsregels aan hun laars lappen, moeten openbaar gemaakt worden.”

Woekeren
Willekens komt tot zijn oproep omdat hij van mening is dat politie en justitie de milieucriminaliteit de laatste jaren maar hebben laten voort woekeren. Vandaar dat het volgens Willekens nu hoog tijd is voor rigoureuze maatregelen.

Schrijvende Rechter
Als Schrijvende Rechter juich ik dit initiatief van politiecommissaris Roel Willekens vanzelfsprekend van harte toe. Maar haast is er nog even niet mee. Want we gaan nu eindelijk eerst eens beginnen om de graaiers, grabbelaars, sjoemelaars en grootverkwisters in de publieke sector aan de publieke schandpaal te nagelen. Want ik heb maar steeds het idee dat deze beroepsengerds er standaard met een berisping én wachtgeld vanaf komen. En dat is natuurlijk een dramatisch signaal richting de belastingbetalers van dit land.

Uitspraak
Vanaf nu gaan sjoemelaars in de publieke sector publiekelijk bloeden voor hun wandaden. Ook in financieel opzicht. Dit is mijn uitspraak. Hier zal ook politiecommissaris Roel Willekens het mee moeten doen.

Reacties zijn gesloten.