‘Spider Man’ Alain Robert: “Kom van die bank af”

Lui, lui, wat nou lui?

We zijn luie mensen aan het worden. Een van mijn getrouwde vrienden heeft zelfs een afstandsbediening met ronde vormen. En een platte kop. Om zijn bier om te zetten. Vreemd genoeg spreken béiden van een harmonisch huwelijk.

Toetsenbord
Zelf kom ik na gedane arbeid (klootviolen op een toetsenbord) ook nog amper van de bank af. Bier drinken doe ik nu eenmaal liefst zittend.

Oproep
Ik voel me dan ook zeer aangesproken door de ludieke oproep die de Franse stuntman Alain Robert deed aan luie mensen. Zoals ik. In een Parijse buitenwijk beklom Spider Man met zijn blote knuistjes een 213 meter hoog flatgebouw. Zijn boodschap: wees niet lui. Maar kom van die bank af. En toon lef.

EZVPP
Omdat ik zélf ook wel besef dat ik wat meer lef aan de dag moet leggen, kijk ik vanavond zónder verdoving naar EZVPP: Extra Zendtijd Voor Politieke Partijen (voorheen Pauw en Witteman). Ik zie er nú al tegen op.

Reacties zijn gesloten.