Sport uit het vuistje

 EPKE

Epke & Turnfriends naar Rio 2016

Sinterklaas

Ook afgelopen weekend zoog het voetbal weer eens praktisch alle media-aandacht op. Alleen van het wielrennen (Amstel Gold Race) kwam wat concurrentie. Tuurlijk: Sinterklaas viel vroeg dit jaar. En hij heet ook anders Danny Makkelie. En ja, wat doet die ontwapenende, want nog pure, Vincent Janssen (AZ) het deze competitie goed. Weer 4 goals erbij. En al 25 goals op de totaalteller.

Oranje turnmannen

In de luwte van al het voetbalnieuws, slaagden onze Oranje-turnmannen erin om zich als team te plaatsen voor Rio2016. Een prestatie van formaat. Met een puike bijdrage van nog lang niet fitte turnbikkel Epke Zonderland.

Diepe buiging

Waar voetballers volop in de spotlights staan en financieel binnenlopen, doen deze turners het voornamelijk voor de eer. Ook anders dan bij voetballers: bij turners is het altijd alles of niets. Turners kunnen hun offday niet maskeren door zich te onttrekken aan het spel of zich ‘geblesseerd’ te laten vervangen. Een turner MOET PIEKEN op het moment suprême. Vluchtroutes zijn er niet. En dat allemaal voor de eer: de kans dat een turner rijk wordt, is nog kleiner dan de kans dat Joran van der Sloot de waarheid spreekt. Diepe buiging dus voor deze prachtprestatie van de Oranje-turners.

Ton Broekhuisen

Reacties zijn gesloten.