Sportmerk Reebok vergaloppeert zich #opinie

Was je met OMO, dan wordt je was stralend wit. En van Mars krijg je energie. Amstel bier weet het ook leuk te brengen: Dit is de man, dit is zijn bier. De beste drinkers drinken het, ’s lands beste brouwers brouwen het. En kip? DAT is hetveelzijdigste stukje vlees.

Mouw
Ja, er wordt ons heel wat op de mouw gespeld. Naar ik dacht straffeloos. Maar gelukkig blijkt dat een misvatting. Tot mijn niet geringe blijdschap is het Amerikaanse sportmerk Reebok snoeihard op de vingers getikt wegens……misleiding.

Dragen
Reebok communiceerde dat met de Reebok-schoenen EasyRun en EasyTone meer werd bereikt dan met ‘gewone’ sportschoenen. Been- en bilspieren zouden er bijvoorbeeld wel bij varen. Sterker nog: alleen al het dragen van de schoenen (hangend voor de televisie) zou goed zijn voor de gezondheid. Ermee sporten was niet eens nodig.

Onderbouwing
Een commissie stelde vast dat er te weinig wetenschappelijke onderbouwing was, om dit te kunnen beweren. En veroordeelde
Reebok ertoe misleide klanten 25 miljoen dollar (18 miljoen euro) te betalen.

Komische duo
Een woordvoerder van Reebok wilde niet ingaan op mijn vraag waarom Reebok inmiddels contact heeft opgenomen met het komische duo Diederik Stapel en Roos Vonk.

Reacties zijn gesloten.