Stelling: Anoniem schelden is laf

Tonderdag

Een columnist deelt uit. En moet dus ook kunnen incasseren. Anders kan hij/zij beter meteen stoppen.

Zelf schrijf ik ook wel eens een column. Afgelopen donderdag nog: TONderdag (Waarom hield slachtoffer schoppartij Eindhoven niet gewoon zijn mond?) voor de site MoetenWeNietWillen.

De reacties waren en zijn niet van de lucht. En dat is prettig. Want een columnist die niets losmaakt, heeft geen bestaansrecht.

Kritische reacties zijn (wat mij betreft) minstens zo welkom als ‘vleiende’ reacties. Zoals ik al eens eerder stelde: ik schrijf geen columns om mijn fanclub uit te breiden. Fanclub is overigens een groot woord: mijn moeder is het enige lid.

Wel vraag ik me inmiddels hardop af waarom er bijna altijd anoniem wordt gescholden. Scheld dat makkelijker? Ofwel: waarom zou je je naam niet open en bloot noemen. Als je ergens een mening over hebt. Columnisten geven hun mening toch ook niet anoniem?

Stelling
Anoniem schelden is laf

Eens of oneens?

Reacties zijn gesloten.