Stelling: Ook een pedofiel heeft recht op een bankrekening

 

Voorop gesteld: ik vertrouw maar één bank. En niet toevallig staat die bij mij in de huiskamer. Zodat ik ‘m in de gaten kan houden. En er kort op kan zitten. Maar daar gaat het nu niet om. Lees en huiver.

Marthijn Uittenbogaard, prominent lid van de inmiddels opgeheven pedovereniging Martijn, wil een bankrekening openen bij de Rabobank. Dat moet kunnen. Zou je denken. De Rabobank denkt daar echter anders over. De bank wil geen zaken doen met Marthijn Uittenbogaard. En weigert dus (?)  een rekening voor hem te openen.

Uittenboogaard pikt dit. Niet in de laatste plaats omdat ook ABN Amro hem een rekening zou hebben geweigerd. Ten einde raad (vermoed ik) diende Uittenboogaard een klacht tegen beide banken in bij het Meldpunt Discriminatie. 

Stelling
Ook een pedofiel heeft recht op een bankrekening

Eens of oneens?

1 Reactie op Stelling: Ook een pedofiel heeft recht op een bankrekening

  1. Coen, Enschede schreef:

    Ik vind het persoonlijk een beetje vreemd. Ik snap best dat je liever geen pedofiel of andere sexueel roofdier als klant wil, maar ik denk dat hier meer aan de hand is. Een concurrerende bank had namelijk al om redenen deze persoon geweigerd en dan kan de Rabobank natuurlijk niet onderdoen. Wat komt hier naar pedofielen weigeren bij supermarkten en eerste hulp?