Stoute Goudse Marokkaantjes nog nét geen ereburger #opinie

Er was vorig jaar heel veel over te doen. Landelijk was de verontwaardiging groot. Piepjonge Marokkaanse kruimeltjes hadden Gouda weer eens negatief in het nieuws gebracht. Ze hadden zes meisjes van hun fietsen getrokken. En met sneeuwballen bekogeld. In willekeurige volgorde.

Spijkerbed
Omdat de rechtbank levenslang slapen op een spijkerbed te mild vond, werden er weer eens wat helse taakstraffen uit de hoge hoed getoverd. Soms wel tot 120 uur verplicht sjoelen, darten en (zaal)voetbal toe. Want zo wreed kunnen rechters zijn.

Hoger beroep
Twee Marokkaanse mannetjes vonden dat te bar. En gingen in hoger beroep. Het gerechtshof honoreerde die inspanning. En bracht de 120 uur taakstaf terug tot 50 uur.

Tegoedbon
In de veronderstelling dat die 120 uur taakstraf allang is vervuld, vroeg ik de rechter of deze twee mannetjes nu als compensatie een tegoedbon krijgen voor 70 uur teveel verrichte taakstraf.

Tarten
De rechter legde me meteen een taakstraf van 3420 uur op. Wegens tarten van het gezag. Overigens gaat mijn taakstraf pas in nadat ik mijn gevangenisstraf van zes jaar heb uitgezeten. DAT zal me leren.

Zie hier het originele bericht.

Reacties zijn gesloten.