Syrië etaleert stuitende desinteresse in Olympische Spelen

Het zal niemand zijn ontgaan: in Londen wordt een olympisch sportfeestje gevierd.

Vergapen
Sinds de openingsceremonie van vrijdagavond kunnen we ons massaal vergapen aan al het moois dat sport biedt. Daar omheen worden we oeverloos bijgepraat door voormalige sporthelden als Inge de Bruin, Dennis van der Geest, Joop ‘Ik’ Albeda, Leontine van Moorsel, Arnold Vanderlijde, Pieter van den Hoogenband, Nellie ‘Dom’ Coomans en bijvoorbeeld de onvermijdelijke wintersporter Erben Wennemars.

Zwart gat
Het fabeltje dat ex-topsporters na hun actieve loopbaan in een zwart gat vallen, is hiermee definitief ontrafeld. Sterker nog: ik snak er inmiddels naar om zélf in een zwart kijkgat te vallen. Dat semi-interessante tunnelvisiegeleuter van al die ex-topsporters komt me zwaar de strot uit.

Negatief
Twee zaken vallen met name negatief op. Ten eerste de vele lege plekken op de tribunes. Wie nog steeds volhoudt dat de Olympische Spelen er voor het volk zijn, zet zichzelf gigantisch voor joker. De Olympische Spelen zijn gedegradeerd tot een exclusief speeltje van met vele pegels smijtende sponsoren.

Format
Het format van de Olympische Spelen is dan ook identiek aan dat van The Voice of Holland: tussen alle reclames door mogen kandidaten hun kunstje doen.

Dwars
En dan is er nog een tweede tegenvaller. Hoewel de kijkcijfers van deze Spelen wereldwijd dik in orde zijn, ligt één land opzichtig dwars: Syrië.

Smoes
Om de een of andere vreemde manier kijkt er praktisch geen Syriër naar ‘London 2012’. Een Syriër mét bebloed hoofd kwam met een opvallend zwakke smoes: “We hebben in Syrië momenteel wel wat anders aan ons hoofd.”

Uitspraak
Als Schrijvende Rechter eis ik van het IOC dat Syrië levenslang wordt uitgesloten van deelname aan de Olympische Spelen. Vanwege stuitende desinteresse. Dit is mijn uitspraak. Hiermee moet de rest van de wereld het doen.

Reacties zijn gesloten.