Tbs-klinieken leggen serieverkrachters in de watten #opinie

Om in Nederland een flinke straf te krijgen, moet je erg goed je best doen. Cipiers zien hun werk vooral als hobby. Veel lege cellen helpen daarbij.

Voordat je hier een tbs aan je broek krijgt, moet je het wel érg bont maken. Probeer je op straat nog maar eens te onderscheiden van al die andere schuimbekkende Nederlanders.

Toch slagen sommigen daar wonderwel in. Neem serieverkrachters en andere zedendelinquenten. Wie denkt dat deze groep bij de entree van de tbs-kliniek meteen van hun piemel wordt ontdaan, komt van een koude kermis thuis. Sterker nog: tbs-klinieken doen er alles aan om de geslachtsdelen van deze engbekken in vorm te houden. Hoe laat zich anders verklaren dat bijna alle tbs-klinieken in ons land speciale pretkamers (of zelfs complete gebouwen) beschikbaar hebben voor deze fijne jongens?

In 2008 stond ene C.B. terecht voor seriematige verkrachting van 35 meisjes, nooit ouder dan vijftien jaar. De fijnbesnaarde C.B. zette de meisjes een mes op het hoofd. En dreigde hun moeders of zusjes te verkrachten. Of hun vaders te vermoorden.

In plaats dat C.B. voor de rest van zijn leven met z’n piemel aan een roestige katrol werd gehangen, kreeg meneer van de tbs-kliniek (Oldenkotte in Rekken) waar hij resideerde, een eigen logeerkamer toegewezen. Dit om zijn hyperseksualiteit in toom te houden. Zijn al even knettergekke vriendin werkt graag aan deze bijzondere tbs-therapie mee.

Het ministerie van Veiligheid en Justitie steunt de tbs-klinieken in hun beleid. Waarmee ultiem bewezen is dat er meer tbs’ers buiten de hekken lopen, dan er binnen. Wát een land!

Reacties zijn gesloten.