Tegenstrijdige berichtgeving rond zorgcentrum Julianastaete #Gouda roept extra vragen op

Gisteren schreef ik dit blog over de plannen van zorgcentrum Julianastaete in de wijk Korte Akkeren in Gouda om dit rusthuis louter voor Marokkaanse ouderen te gaan bestemmen.

Vandaag kreeg ik onderstaand persbericht van Zorgpartners Midden-Holland onder mijn verbaasde ogen. Reden voor mij om meteen de betrokken manager Marketing & Communicatie te bellen.

Zoals het woordvoerders / communicatieadviseurs betaamt, hield ook deze pratende afweerlinie de boot flink af. Daarover later meer!

Hierbij alvast het persbericht. Dat dus haaks staat op eerdere berichtgeving in onder meer De Telegraaf.

Wordt #weer vervolgd!

PERSBERICHT

Gouda, 9 oktober 2012

58 plaatsen in Julianastaete voor Marokkaanse bewoners

Julianastaete, onderdeel van Zorgpartners Midden-Holland, gaat 58 plaatsen bestemmen voor Marokkaanse bewoners. Dit zijn 58 plaatsen van de 220 plaatsen die in Julianastaete beschikbaar zijn. De overige 162 plaatsen van Julianastaete zijn voor autochtone bewoners. Dit betekent dat Julianastaete geen Marokkaans huis wordt, maar een huis waar alle culturen en geloven welkom zijn.

Zorgpartners Midden-Holland beschikt totaal over 1600 plaatsen in de regio Midden-Holland. Dat betekent dat de eerder genoemde aantal van 58 plaatsen een aandeel van 3,5% inneemt. Zorgpartners verleent haar diensten aan alle mensen die zorg nodig hebben, ongeacht hun culturele achtergrond en religie.

Julianastaete is al sinds 2007 actief met multiculturele dienstverlening. Sinds 2007 is er multiculturele dagverzorging voor mannen en vrouwen. Ook biedt Julianastaete multiculturele thuiszorg. Binnenkort wordt gestart met een woongroep voor 12 Marokkaanse vrouwen. Ook is er in Julianastaete – in samenwerking met Alzheimer Nederland- het Alzheimer Theehuis.

Zorgpartners Midden-Holland is een stichting met 19 centra in de regio Midden-Holland. Zorgpartners heeft een heldere visie op wonen, welzijn en zorg die mensen en hun verschillen als uitgangspunt neemt. De dienstverlening is afgestemd op de behoeften van de klant in welke leefomgeving dan ook: bij de mensen thuis of in de centra.

Voor meer informatie:
////////////////////////////////////////

Reacties zijn gesloten.