Terrassenbokaal zomer 2011

Auberge Schots en Scheef

Ook deze week beoordeelde gecertificeerd smaakrecensent Ton Broekhuisen weer een terras ergens in Het Groene Hart. Deze keer viel de eer te beurt aan het terras van Auberge Schots en Scheef in Driebruggen.

Greppel
Het aan een forse greppel gelegen terras van Auberge Schots en Scheef blijkt net gebeitst. Het kost dan ook de nodige moeite om de stoeltjes in de gewenste stand te trekken. Het terras is matig bezet. Van de in totaal twintig tafeltjes is alleen ons tafeltje bemand. Terwijl wat wilde zwanen nogal hinderlijk in onze kuit- en scheenbenen pikken, vragen we de serveerster om de kaart. Ik bestel er meteen 1 glas Rivella blauw en 2 rietjes bij. Mijn partner (Sjaan de Bruin) is geen grote drinkster. En zelf ben ik een vrek.

Bloemkoolbedje
De kaart oogt overzichtelijk. De buitenkant is voorzien van een kaft. Aan de binnenkant staan de gerechten vermeld. Ons oog valt onmiddellijk op de dagaanbieding: een rechtsdraaiende zalm op een minimalistisch bloemkoolbedje. We besluiten er dubbel bestek bij te vragen. Nauwelijks gehinderd door de andere gasten, ontfermen we ons over het gebodene. Wat opvalt, is dat de zalm nogal naar zalm smaakt.

Brancard
De vriendelijke serveerster licht desgevraagd toe dat dit niet ongebruikelijk is in dit prijssegment. Na eerst nog geconstateerd te hebben dat het toilet die naam niet verdient, vragen we om de rekening. Die blijkt al met al nog geen 100 euro te zijn. Na van de schrik te zijn bekomen, klimmen we op eigen kracht de brancard weer af. Vaststaat dan al dat we ons dit bezoekje aan het terras van Auberge Schots en Scheef nog lang zullen heugen.

Reacties zijn gesloten.