Tofik Dibi niet meer te houden #opinie

Steek je veel sigaretten op, dan ben je een kettingroker. Heb je een serie moorden op je naam staan, dan ga je door het leven als een seriemoordenaar. Kun je er maar niet genoeg van krijgen om aangiftes te doen wegens wat dan ook, dan heet je Tofik Dibi.

De ene aangifte heeft hij nog nauwelijks gedaan, of de andere is al weer in de maak. Deze keer klaagt GroenLinks-Kamerlid Tofik Dibi twitteraar @HvDuijn aan.

Deze twitterde vandaag: “Ik hoop echt dat ze je afknallen samen met al je linkse vriendjes”. Vorige week kondigde Dibi ook al aan aangifte te doen, nadat StopLinks via Twitter opriep ‘dit Marokkaanse insect te verdelgen’.

Je zou het niet meteen achter hem zoeken, maar Tofik blijkt ook nog over veel humor te beschikken. “Want”, zegt hij met een uitgestreken gezicht, “ik haat aangiftes.  Ik bedenk opeens hoe vaak Geert Wilders wel niet aangifte heeft moeten doen tegen dit soort bedreigingen.”

Tofik Dibi geeft als reden van zijn aangiftefobie op dat hij ‘uit deze onheilspellende sfeer wil komen. En dat hij een inhoudelijk debat wil voeren over de woede in de samenleving.’ Zelf denk ik echter dat Tofik een regelrechte aandachtsjunk is.

Opponent @HvDuijn beweert dat er geen sprake is van een bedreiging. Hij zegt slechts een wens uit te spreken. Een wel erg agressief geformuleerde dan. 

Natuurlijk kunnen de tweets van StopLinks en @HvDuijn absoluut niet door de beugel. Ik keur ze dan ook sterk af. Tofik Dibi roep ik op om uit zijn eeuwige slachtofferrol te stappen. En te kappen met zijn recordserie aangiftes.

Doet ie dat niet, dan klaag ik ‘m aan wegens irritant / zuigend gedrag. Tofik, fijne gozer, ga eindelijk eens constructief aan de slag. Op deze manier help je de Nederlandse samenleving niet. Maar zet je de boel bewust op (nog) scherper.

Reacties zijn gesloten.