“Erwtensoep hóórt niet oranje te zijn” #tontuurt #metro

"Onzin natuurlijk die Oranjegekte"

Speciaal voor Metro volgt Ton Broekhuisen dagelijks de verslaggeving rond het vandaag losgebarsten EK voetbal 2012. Rubrieksnaam: Ton Tuurt. Hierbij de aftrap (Metro, vrijdag 8 juni 2012).

TON TUURT

“Erwtensoep hóórt niet oranje te zijn”

Vandaag brandt het EK voetbal 2012 eindelijk los. Een nóg langer voorspel zou onwenselijk zijn. Inmiddels hebben zelfs de cavia’s van onze Oranje-internationals een eigen talkshow. En: erwtensoep hóórt niet oranje te zijn!

Hartverscheurend vond ik het moment waarop onze Oranje-leeuwen afgelopen maandag in het vliegtuig naar Krakau stapten. Het verdriet in de ogen van Yolanthe en Sylvie was écht. Beiden zijn het gewend om zélf uitgezwaaid te worden. Wes en Raf zweren inmiddels bij diepvriesmaaltijden.

Speciaal voor Metro ga ik tijdens dit EK de strijd om de kijkcijfers volgen. Gaan de drie kritische musketiers van VI Oranje (Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp) inderdaad gehakt maken van het door allemansvriend Jack van Gelder gepresenteerde NOS Studio Sportzomer? Of wordt Jack gered door huisanalist Jan ‘Laptop’ van Halst, de enige Nederlandse oud-voetballer die een laptop kan openen. Zónder ernstig gewond te raken. We gaan het zien. En lezen. In Metro!

Ton Broekhuisen

Reacties zijn gesloten.