Topbestuurders? Schaamteloze geldwolven!

Nederland wankelt. De economie wil maar niet aantrekken. De woningmarkt zit onveranderd muurvast. En we zijn hard op weg naar 700.000 werklozen.

Brussel
Nederland kreunt onder het juk van het financiële moeras dat luistert naar de naam Brussel. De broekriem moet steeds strakker. Verzorgingstehuizen worden gesloten. Gevangenissen gaan dicht. Winkels staan leeg. Of draaien dramatische omzetten.

Ramkoers
Uit te leggen, valt het niet. Maar blunderborsten Frans Weekers en Fred Teeven zijn onveranderd staatssecretaris. En chronische wankeldoos Anouchka van Miltenburg hanteert nog steeds de voorzittershamer van de Tweede Kamer. We kunnen dus stellen dat Nederland op ramkoers ligt.

Solidariteit
Om uit deze impasse te geraken, is solidariteit geboden. Zou elk weldenkend mens denken. We snakken naar integere voorbeeldfiguren. Naar grootverdieners die bereid zijn iets van hun rijkdom in te leveren. Om bijvoorbeeld hun werknemers langer op de werkvloer te houden. Zodat deze noeste werkers langer in hun huis kunnen blijven wonen.

Dodelijk signaal
Dat juist topbestuurders (lees: supergraaiers) alleen aan zichzelf denken, is een dodelijk signaal aan onze ontwrichte samenleving! Lees en huiver!

 

Reacties zijn gesloten.