Tour de France: matchfixing van de zuiverste soort

De geruchten over het manipuleren van uitslagen (matchfixing) in het voetbal kennen we al langer. Maar het blijft een heel gedoe om bewijsmateriaal te verzamelen.

Grabbelaar
Dook die keeper expres over de bal heen? Of staat de grabbelaar slechts op doel omdat een elftal nu eenmaal uit elf man moet bestaan? En: bewijs maar eens dat die pingel bewust werd veroorzaakt in de 31ste minuut. Want Johnny Heitinga is natuurlijk niet de enige motorisch gestoorde verdediger.

Sterker
Nee, dan die wielrenners. In de zware bergetappe gisteren naar Peyragudes liet de nummer twee van de Tour (Christopher Froome) er geen enkele twijfel over bestaan dat hij sterker is dan de nummer één (Bradley Wiggins).

Hemd
Sterker nog: meesterknecht Froome zette zijn kopman Wiggins compleet in zijn hemd. Titel van Froome’s theatrale eenakter: Jij bent een enorm blok aan mijn been.

Showworstelen
In échte sportwedstrijden hoort de sterkste te winnen. Vandaar ook dat showworstelen geen olympische sport is. De Tour de France is de grootste sportwedstrijd ter wereld. We kijken al jaren naar Tour-winnaars die achteraf geen winnaars blijken te zijn. Omdat ze niet op de fiets maar op een Spartamet reden.

Bedrog
Deze editie van de Tour de France levert zelfs een winnaar op die zichtbaar zwakker is dan de nummer twee. ‘Want’ de kopman moet nu eenmaal voor zijn meesterknecht eindigen….. Hoe lang pikken we dit zwaar gesponsorde bedrog nog?

Reacties zijn gesloten.