Twitter jezelf nooit bloot #informatief

Met één daverende klap heeft Twitter zich genesteld in ons dagelijks bestaan. Twitter is onze uitlaatklep. Twitter vervangt de koffieautomaat op het werk. Waar we vroeger de wereldproblemen via oneliners van passende oplossingen voorzagen, doen we dat tegenwoordig ‘even’ met tweets.

Nadeel
Tweets hebben één groot nadeel: je kunt ze niet fluisteren. Dus iedereen (ook sociale diensten) kan ze ‘horen’. Twitter dus NOOIT trots dat je baas morgen lopend naar zijn werk moet. Omdat JIJ zijn banden zojuist hebt doorgeprikt.

Verdachte zoektermen
Tien Nederlandse gemeenten, waaronder Amsterdam en Utrecht, hebben digitale speurhonden ingehuurd die met speciale software Twitter, Facebook, LinkedIn en Hyves scannen op verdachte zoektermen. Denk aan: auto, vakantie, reizen, bijklussen en de wekker op Marktplaats zetten. In 70 van de 100 onderzochte dossiers bracht dat onregelmatigheden aan het licht.

Proef op de som
Als proef op de som plaatste ik gistermiddag om 14.07 uur de tweet: De arend zal zo landen. De buit hangt aan een tak bij Delifrance in Gouda #codetweet
En om 14.11 uur: Wie ’s middags drie uur zegt, is niet slecht. #manmethoedje
Om 15.05 uur zag ik dat een grote politiemacht een hevig hyperventilerende man mét hoedje in een politiebus frommelde.

Nylonkousen
Sinds die tijd weer ik het zeker: ik twitter nooit meer dat ik nylonkousen draag. ’s Nachts. Over mijn hoofd.

Reacties zijn gesloten.