Urk: kind van eigen rekening

Het is toch wat. Ga je als Urk ’s zondags op slot. Maar vergeet je de deur af te sluiten. Gevolg: de vloot watersporters doet net of het een doordeweekse dag is. En tankt ‘gewoon’ water en stroom bij in de Urker haven. Daar willen ze ook best voor betalen. Maar in Urk is geldverkeer uit den boze op zondag.

De havenmeesters in Urk zien deze ontwikkeling met lede ogen aan. Ze verdenken watersporters ervan Urk expres op zondag aan te doen vanwege de verplichte kassasluiting. Volgens de havenmeesters wordt de gemeente Urk zodoende voor tienduizenden euro’s per jaar benadeeld. Vandaar dat ze de lokale politici dringend verzoeken om (ook op) zondagen geld te mogen innen.

Hoe de havenmeesters zo goed weten dat het om zoveel geld gaat, is onduidelijk. In Urk wordt immers ‘s zondags niet gewerkt. Ook niet door havenmeesters. Zou je zeggen.

Gelukkig is burgemeester Jaap Kroon van Urk duidelijk in zijn standpunt. Hij respecteert het raadsbesluit waarin wordt bepaald dat watersporters op zondag vrij spel hebben. Jaap: “Dat is ons principe. En daar houden we ons aan. Principes zijn altijd belangrijker dan geld.”

De pluim van deze week gaat nú al naar Jaap. Ook de havenmeesters vallen in de prijzen. Ze krijgen allemaal een abonnement op de gratis Kliklijn.

Reacties zijn gesloten.