UWV-site werk.nl: kortste weg naar de goot

"Leve werk.nl"

Economisch gezien zitten we in zwaar weer. Voor veel bedrijven loert de afgrond. Voor het op straat gezette personeel ook. Gouden tijden dus voor UWV. Want het régent aanvragen voor werkloosheidsuitkeringen.

Rookgordijnen
Gisteren lekte definitief uit dat het UWV zijn klantenkring érg koestert. Want wie denkt dat het UWV zijn werkzoekende klanten zo snel mogelijk naar passend werk gidst, komt bedrogen uit. In plaats van werkzoekenden efficiënt naar passende vacatures te gidsen, werpt de UWV-site werk.nl louter rookgordijnen op. De aangeboden vacatures raken kant noch wal.

Pijnlijk
Dat werk.nl niet naar behoren functioneert, is éxtra pijnlijk. Arbeidsbemiddelaars zijn er bij het UWV praktisch niet meer. Die zitten ontslagen thuis. En waarschijnlijk heel lang. Ook deze ex-UWV’ers zijn nu immers aangewezen op werk.nl. Waardoor de kans levensgroot is dat ze koorddanser, leeuwendompteur of kamelendrijver als passende vacatures krijgen voorgeschoteld.

Reactie
De reactie van het UWV getuigt niet van veel affiniteit met de doelgroep: werklozen die er alles aan doen om uit de greep van de goot te blijven. En voor wie elke minuut telt om nieuw werk binnen te slepen. Omdat anders bijvoorbeeld de hypotheeklasten niet meer zijn op te brengen. En veilingexecutie dreigt. Trefwoord: restschuld.

Portemonnee
André Timmermans, baas van het UWV WERKbedrijf, kent dit soort stress duidelijk niet. André, zelf in het bezit van een dikke portemonnee, kijkt niet op een half jaartje meer of minder. En ziet altijd wel lichtpuntjes. Andre: “Het gaat vaak goed, maar er zijn ook behoorlijk wat mismatches. Maar over een half jaar hopen we aan werk.nl wat verbeteringen toe te voegen.”

Goh, dán al? #hopelijk #welicht #eventueel #waarschijnlijk #misschien

1 Reactie op UWV-site werk.nl: kortste weg naar de goot

  1. Ad de Beer schreef:

    En dat terwijl er een site is die wel werkt, nota bene ontwikkeld door de overheid en door gebrek aan ondernemerschap verkocht.
    De site is werkend, beschikt over 250.000 actuele vacatures, meer dan 4500 functieprofielen en nog veel meer.
    Meer info op http://www.f-ektief.nl