Vaak shoppen? Zo zet je de rem erop!

Ik schijn nogal veel te shoppen. Voor een vent. Zeg maar. Al ben ik de laatste maanden duidelijk minder tussen de rekken aan het snuffelen. Ik zal kort uitleggen hoe dat komt.

Detectiepoortjes

In het begin deed ik er nog lacherig over. Maar nadat ik voor de zoveelste keer ‘betrapt’ werd (je staat toch voor joker) door detectiepoortjes, ging de lol er definitief af. Concreter: ik wandelde C&A in Gouda binnen. En meteen gingen er alarmbellen af. Niet wat je noemt een droomentree. Daarom maar even doorgelopen naar een verkoopster. Met de vraag: ”Kan ik straks zonder politiebeleiding het pand verlaten? Want ik weet nu al dat de detectiepoortjes op tilt gaan slaan.”

Paskamer

Om mijn goede wil te tonen, dook ik een paskamer in. In etappes liep mijn vrouw met mogelijke boosdoeners (mobieltje, armbandjes, oorbelletje, mapje met pasjes) langs de detectiepoortjes. Uiteindelijk gingen ook mijn kleren mee. Waardoor ik op enig moment half naakt in een paskamer bij C&A in Gouda vertoefde. Zonder ook maar enig resultaat: de poortjes hielden zich muisstil toen mijn spulletjes zonder mij passeerden.

C&A

Na C&A weer met veel lawaai te hebben verlaten, probeerde ik mijn geluk bij wat andere winkels. Met wisselend resultaat. Met één gemene deler: bij Kruidvat gaan bij mijn binnenkomst de sirenes altijd en overal af. Nog steeds, ja. Al met al vind ik het steeds minder leuk om te gaan winkelen. Bijkomend voordeel: binnenkort kunnen we groter gaan wonen.

PS

Tips en trucs om mijn plotselinge shopleed te bestrijden? Laat het me weten. Nu al: nee, ik heb geen implantaten. In die richting moeten we het gelukkig niet zoeken.

Ton Broekhuisen

Reacties zijn gesloten.