Van de Gouden Koets blijf je af #opinie

Iedereen in dit land weet het: je mag overal aanzitten, maar van de Gouden Koets blijf je af. Reden voor ene Erwin L. om eens uit te testen hoe hoog de boete zou zijn als hij de Gouden Koets licht zou beschadigen.

Licht: want bij voorbaat stond al vast dat hij er niet in zou slagen om de Gouden Koets om te gooien met een waxinelichthoudertje.

Koningin Bea was nog maar net aan het zwaaien toen Erwin L. genadeloos toesloeg. Met een klap die tot in de verste nissen van Tibet te horen was, belandde het waxinelichthoudertje pardoes tegen het portier van de Gouden Koets.

Omdat Erwin L. zelf ook wel besefte dat hij voor joker stond met zijn aanslag (Ik ken pakjes Blue Band die spontaan in een deuk vielen) riep hij ook nog: “Fascisten, dit is een handgranaat.”

Onzin natuurlijk, de Oranjes zijn natuurlijk geen fascisten. Hoogstens gesponsorde welgestelden.

Anyway: Erwin L. zit nu al een jaar vast. Normaliter lukt je dat hier pas als je circa 12 mensen heb laten verdwijnen. Strafrechtdeskundigen beweren dat je ‘een mogelijk gestoorde nu eenmaal niet vrij kunt laten. Zorgvuldigheid gaat boven snelheid.’

IK beweer dat hier sprake is van klassenjustitie van de bovenste plank. Als Erwin namelijk een waxinelichthouderje tegen het portier van MIJN auto had gegooid, dan had de politie mijn aanklacht niet eens in behandeling genomen. Zo simpel is het.

Reacties zijn gesloten.