Verdachte voetbaluitslagen nauwelijks te koppelen aan omkoping #opinie

Tot ook míjn niet geringe verbazing wordt er bij Ajax ook nog gevoetbald. Gisteravond bijvoorbeeld tegen Real Madrid 2.

Balk
Ajax verloor uiteindelijk met 3-0. Mede door een grensrechter met een balk in zijn oog. Tot tweemaal toe keurde deze Portugese blinde vink een loepzuiver Ajax-doelpunt af.

Garant
Vreemd. Maar nog amper verdacht. Want het luisterde allemaal niet zo precies. Het positieve doelsaldo van Ajax stond immers bij voorbaat garant voor een langer verblijf in de lucratieve Champions League (CL).

Elvis
Directe concurrent Olympique Lyon moest niet alleen de uitwedstrijd winnen tegen Dinamo Zagreb. Lyon moest ook nog even een verschil van zeven doelpunten wegpoetsen. Zelfs een live optreden van Elvis Presley in de Koopgoot in Rotterdam (mét gastoptreden van Herman Brood) was waarschijnlijker.

Wonder
Maar ‘het wonder’ geschiedde: Lyon won met 7-1. En was daarmee alsnog door naar de knock-out fase in de CL. Ten koste van Ajax.

Knipoogde
Natuurlijk wordt er nu van diverse kanten moord en brand geschreeuwd. Trefwoord: omkoping. Een schutterende keeper en een Dinamo-Zagreb-speler die knipoogt na alweer een tegengoal, zouden hiervoor het ultieme bewijs zijn.

Uitgesloten
Wat hier ook van waar is: het is uitgesloten dat er ook maar enig bewijs op het veld zelf te vinden zal zijn. Als alle blunders en eigenaardigheden die er op een voetbalveld plaatsvinden aan omkoping worden gekoppeld, dan kunnen we het voetbal beter afschaffen.

Buik
Spitsen die óp de doellijn nog naast weten te schieten. Keepers die liggend op de grond hun buik lijken op te tillen, zodat de bal er nog net onderdoor kan. Strafschoppen die huizenhoog worden overgeschoten. Trainers die hun beste spelers wisselen. AZ dat na een prachtige reeks ineens verliest met liefst 5-1…..

Blootleggen
De enige mogelijkheid om omkoping in voetbal aan te tonen, is het blootleggen van transacties en trajecten die op wedkantoren plaatsvinden. In het voetbal spelen dommeriken de eerste viool. Maar zó dom dat foute weddenschappen te herleiden zijn, is zélfs geen enkele voetballer.

Reacties zijn gesloten.