Verjaagd door merel en eend…

Fotografie: Merel van der Eend

Fotografie: Merel van der Eend

Ook door de Broekhuisentjes in Boskoop wordt de tuin momenteel zomerklaar gemaakt.

De Bushalte

Afgelopen vrijdag werd de houten tuintafel ruw uit zijn schuurslaap gewekt. Opgesierd met vrolijke rode lichtjes staat hij waar hij ’s zomers hoort: onder het door mij (jawel!) geknutselde afdakje. In Broekhuisen-jargon: De Bushalte alias Het Rokershok (mijn vaste duifje Marjolijn rookt er haar sigaretjes).

Merel

Vanmorgen wilde Marjolijn op haar vaste stoel (voor de kijkers: links op de foto) gaan zitten. Een veelvuldig – met takjes in de snavel – op en neer vliegende merel, bleek daar niet heel erg van gediend. Inspectie leverde op dat de merel pal boven Marjolijns stoel een nest in de heg aan het bouwen is.

Eend

Nee, van paniek was nooit sprake. Mijn stoel is namelijk zelden bezet. Trefwoord: toetsenbordverslaving. Dus dacht Marjolijn de komende periode een stoel te verkassen. Dacht: een al vaker gesignaleerd eendenkoppel heeft voor deze plek al een andere bestemming bedacht. Een meter naast ‘mijn’ stoel bouwt mevrouw Eend momenteel een nest. Zonder daar veel woorden aan vuil te maken, straalt ze dwingend uit graag ongestoord van haar nieuwe toplocatie te willen genieten.

Verjaagd

Om een lang verhaal kort te maken: Marjolijn heeft haar hok tot nader orde ingeruild voor een losse stoel ergens op de vlonder. Verjaagd door merel en eend. Zó sterk kan de natuur soms zijn!

Reacties zijn gesloten.