Verschil moet er zijn #echtwaar

De economische crisis slaat in hoog tempo op zich heen. Nog niet zo heel lang geleden waren makelaars nog verkeersbrigadiers in maatpak. Hun enige taak: de files aspirant-kopers in goede banen zien te leiden.

Spekkoper
Een huizenkoper was spekkoper als hij de vraagprijs mocht betalen. Dat is nu wel even anders. De meeste makelaars hebben er een krantenwijk bij om te overleven. En dat lukt slecht.

Boete
Toch zijn er ook nog steeds mensen aan wie die financiele rampspoed voorbij lijkt te gaan. Neem de 57-jarige Nederlander die gistermiddag landde op Schiphol. De man werd aangehouden omdat hij nog een boete moest betalen. Eentje van liefst 36.000 euro.

Pinnen
Waar ik tot juli 2014 de vaat zou moeten doen in een van de horecagelegenheden op Schiphol om mijn schuld in te lossen, vroeg de man of hij even kon pinnen. Waarna hij de geldautomaat 36.000 euro ontfutselde. De marechaussee stelde hem daarna meteen in vrijheid.

Tand
Een woordvoerder van de marechaussee: ‘’Als deze man dit bedrag contant bij zich had gehad, dan zouden we hem verder aan de tand hebben gevoeld. Maar nu is dat NIET het geval.

Supermarkt
Zelf kan ik maximaal 1000 euro per dag pinnen. Als ik het goed heb, doe ik daar vier keer over. Want maximaal 250 euro per pinbeurt. Betaal ik in de supermarkt met 50 euro, dan wordt er eerst een röntgenfoto van dat vijftigje gemaakt. Kijk ik in de shoroom naar een auto ‘boven’ de 15.000 euro, dan vraagt de autoshowroomhanger: “Voor wie kijkt u?” Maar ja, wie ben IK?

Reacties zijn gesloten.