Voetbal is maar een spelletje #opinie

Nog geen drie maanden nadat Rotterdamse politieagenten hun dienstwapen moesten trekken om zich op hol geslagen Feyenoord-hooligans van het lijf te houden, ging het opnieuw mis. Dit keer misdroegen hooligans zich in naam van FC Utrecht. Want als vechten in je bloed zit, is een alibi handig.

Waarschuwingsschoten
In Utrecht gooiden honderden ‘FC Utrecht-supporters’ gisteravond met alles wat ze konden vinden naar politie en politiepaarden. Vijf agenten raakten daarbij licht gewond. Uiteindelijk moest de politie waarschuwingsschoten lossen om weer enigszins orde op zaken te stellen.

Stammenoorlog
Aanleiding van deze stammenoorlog zou een vuurwerkbom zijn die door de FC Twente-aanhang in een vol FC Utrecht-vak gegooid zou zijn. Saillant detail: al voor aanvang van deze wedstrijd kondigde FC Utrecht-supporters aan om zich te wreken op de FC Twente aanhang. Dit omdat er maart dit jaar drie FC Utrecht-spelers in elkaar waren gebeukt door FC-Twente-supporters.

Aleid
Gewoontegetrouw krijgt burgemeester Aleid Wolfsen van Utrecht de schuld. Aleid zou hebben verzuimd om de vuurwerkbom onklaar te maken. Bijvoorbeeld door er langdurig op te gaan zitten.

Uitspraak
Toen ik bovenstaande vertelde aan mijn vierjarige neefje Huub, schoot hij onbedaarlijk in de lach. Huub: “De enige schuldige is natuurlijk FC Utrecht-trainer Jan Wouters. Door DIE sukkel heeft FC Utrecht verloren. En DAT is de enige reden voor alle agressie. Dus hadden de FC Utrecht-hooligans Jan Wouters moeten mollen. Wellicht kan dat alsnog. Dit is mijn uitspraak. Hier zal Jan Wouters het mee moeten doen.”

Reacties zijn gesloten.