Voetbal lacht om een laptop #metro #tontuurt

 

 

“Oranje rules. Toch? Toch?”

 

 

Speciaal voor Metro volgt Ton Broekhuisen dagelijks de verslaggeving rond het EK voetbal 2012. Rubrieksnaam: Ton Tuurt. Hierbij deel 3 (Metro, dinsdag 12 juni 2012).

Ton Tuurt

Hoewel voetbalanalisten er álles aan doen om ons anders te doen geloven: voetbal is een eenvoudig spelletje. Je speelt elf tegen elf. En wie kleurenblind is, wordt nooit een topper.

Bínnen de lijnen mogen er maar twee de bal met de handen beroeren. Voor het gemak hebben die twee zonderlingen ook nog een ander kleur shirt aan. En bevinden ze zich steevast in de buurt van een – door een niet bijster creatieve timmerman – vervaardigde palenconstructie.

Het NOS-item EK-lab is de zoveelste mislukte poging om het voetbal nodeloos ingewikkeld te maken. Michele Santoni, videoanalist voor Ajax, is door de NOS bereid gevonden om zoveel mogelijk voetbalkijkers van het voetbal te vervreemden.

Santoni, die zo lijkt te zijn weggelopen bij Madame Tussauds, gooit ons dood met statistieken. Die geen van alle ook maar iets toevoegen. Want in het voetbal regeert de bal. En niet de laptop van wélke wijsneus dan ook.

Ton Broekhuisen

 

 

Reacties zijn gesloten.