Voetballer op leeftijd: terug in de wei

Voetballer op leeftijd

Het zal weinigen zijn ontgaan: het voetbalseizoen 2016 / 2017 staat weer op punt van uitbarsten. Nu al: de shirtjes van de clubs zijn níet veranderd. De poppetjes erin wél. Ofwel: alle al bestaande voetbalplaatjes kunnen per direct naar het museum.

Museum

Over museum gesproken: mijn laatste balcontact dateert van 2000. Ik scoorde twee keer in mijn afscheidswedstrijd. Een oprotbonus van jewelste. De voorlaatste keer dat ik het net wist te vinden, dateert van 20 oktober 1902.

Kriebelen

Een voetbalstop van 15 jaar heeft niet kunnen verhinderen, dat het voetbal altijd is blijven kriebelen. Dat heeft er uiteindelijk in geresulteerd dat ik per 12 augustus 2016 de kicks weer aantrek. Misschien wel op eigen kracht zelfs. Tot ook mijn eigen verbazing gaat dat gebeuren bij GC & FC Olympia (Gouda). Ik ga er voetballen onder de vlag Old Stars 1886. Voor alle zekerheid: dat is niet mijn geboortejaar. Maar het jaar van oprichting van Olympia. Tot ook mijn eigen verbazing: ik voetbalde in mijn vorige leven bij 4 van de 6 Goudse voetbalverenigingen: ONA. GSV, Gouda en Jodan Boys. Dat Olympia daar ooit nog bij zou komen, had ik niet verwacht. DONK ontsnapt de dans dus. DONK, gefeliciteerd hiermee!

Walking football

Om dat misverstand meteen weg te nemen: van snelle rushes langs de zijlijn zal geen sprake zijn. Walking Football staat dat niet eens toe. Want wie beweegt, is verdacht. Het team van Madame Tussauds wacht dan ook een grote toekomst in deze kruipolievariant van het voetbal. Over mijn verwachtingen van deze rentree kan ik kort zijn: ik verwacht louter in de kleedkamer uit te blinken. Zo gezien verandert er dus niets.

Excuses

Via blogs op onregelmatige basis zal ik verslag doen van mijn comeback.  Maar niet zonder mijn medespelers nu al mijn oprechte excuses aan te bieden. Geloof me: ik loop nooit expres in de weg!

Ton ‘Flits’ Broekhuisen

#PS #gedichtje

Voetballer op leeftijd

Met het klimmen
van de jaren
ga ik steeds minder
vaak diep

toch ben ik tegenwoordig
stukken moeier
dan toen ik nog
op alle ballen liep

Ton Broekhuisen

Reacties zijn gesloten.