Voetbalseizoen 2011/2012: meestervervalsing in kwadraat

Ton van den Hoogenband

Kick-off
Op 5 augustus 2011 verzorgden Excelsior en Feyenoord de kick-off van het eredivisieseizoen 2011/2012.

Contouren
Vreemd genoeg begon de competie pas écht vanaf 1 september 2011. Anyway, inmiddels zijn 19 van de 34 wedstrijden gespeeld. Je zou dan toch zeggen dat de contouren van het eindklassement inmiddels zichtbaar zijn geworden.

Voetbalplaatjes
Niets is echter minder waar. Want pas vanaf morgen zijn de selecties van de 18 clubs in de eredivisie definitief. Voetbalplaatjes zijn vluchtiger dan de goedkoopste parfum.

Bruikleen
Zelf zwom ik vijf jaar geleden een belangrijke 100 meter wedstrijd tegen mijn toenmalige buurman Frits Nederpelt. De winnaar kreeg her duifje van de verliezer een maand in bruikleen. Frits had een bloedmooie vrouw (Yvette). Dus ik was tot op mijn botten gemotiveerd.

Keerpunt
Halverwege lag ik een meter of tien achter. Een snelle wissel werd het keerpunt. Bij de finish lag ‘ik’ 20 meter voor. Pieter van den Hoogenband vlóóg werkelijk door het water. In mijn zwembroek. Yvette en ik zijn nog steeds een setje.

Reacties zijn gesloten.