Voortbestaan Opsporing Verzocht aan zijden draadje

Soms schiet ‘de politiek’ ineens wakker. Deze keer door het ‘nieuws’ dat bijna eenderde van de jongeren met een niet-westerse herkomst zonder werk zit. Of ligt.

Zwarte lijst
SP’er Sadet Karabulut, zelf allesbehalve een albino, wil nu een zwarte lijst invoeren van werkgevers die allochtonen moedwillens buiten hun deur houden. Die Ku Klux Klan-achtige werkgevers zouden dan flink beboet moeten worden.

Discussie
Door deze ontwikkelingen is de discussie over het format van het veelbekeken opsporingsprogramma Opsporing Verzocht opnieuw opgelaaid.

Stigmatiseren
Deskundigen (een verzamelnaam voor Nederlanders) ergeren zich al jaren aan het systematische stigmatiseren van getinte Nederlanders. Of het nu gaat om roofovervallen, pinfraudes, betaalautomaatplofkraken, aanrandingen of zware mishandelingen: blanke verdachten worden nauwelijks opgevoerd. Hoogstens figureren blanken als betrouwbare getuigen.

Frits
Een blanke woordvoerder die anoniem wil blijven, maar Frits Sissing heet: “Anniko en ik staan bloot aan veel kritiek. Of Opsporing Verzocht van de buis gaat, is mij niet bekend. Een variant kan zijn dat John Williams het programma gaat presenteren. Met het risico dat het programma dan Help, mijn man is voortvluchtig gaat heten. Dat moeten we toch ook niet willen?“

Reacties zijn gesloten.