Vrouwenvoetbal van de kaart

Over vrouwenvoetbal valt veel te zeggen. Voorstanders beweren dat het niveau reuze meevalt. Tegenstanders zien het shirtje ruilen na afloop als enig lichtpuntje. In Duitsland, waar momenteel het WK vrouwenvoetbal 2011 wordt gespeeld, is de publieke belangstelling ronduit goed te noemen.

Sportiviteit wordt met hoofdletters geschreven op dit toernooi. Het ultieme bewijs hiervan leverde de ploeg van Noord-Korea. Hoewel er intensief op doping werd getest, bleken slechts vijf Noord-Koreaanse speelsters steroiden te hebben gebruikt. Dat is ruim minder dan de helft van de complete selectie van deze veelbelovende ploeg.

De Noord-Koreaanse officials hebben al laten weten dat er van opzet geen sprake is. De schuld ligt bij traditionele Chinese medicijnen. De vijf meiden kregen vorige maand extract uit een klier van een muskushert toegediend. Dit nadat hun trainingskamp door bliksem werd getroffen.

Mijn voorlopige inschatting is dat de FIFA de vijf betrapte dames vrij zal spreken. De Noord-Koreaanse officials zijn inmiddels al genomineerd voor de prestigieuze cabaretprijs Poelifinario.

Reacties zijn gesloten.