Waarom ‘fileleed’ binnenkort een museumwoord is

 

Ton Holleeder

Lang hebben we gedacht dat de brandstof voor onze auto gewonnen werd uit olie. Maar nu is de aap uit de mouw. Benzine is gewoon vloeibaar goud. En eerlijk is eerlijk: dan is 2 euro per liter natuurlijk een koopje.

Nylonkous
Toch laat een kwart van de automobilisten de auto nu vaker staan. Een doorleefde automobilist uit Boskoop: “Ik ben freelancer. Dus financieel vogelvrij verklaard. Alleen al om de parkeerkosten voor mijn auto op te brengen, had ik drie krantenwijken. Ook collecteerde ik. ‘s Nachts. Met een nylonkous over mijn hoofd.

Hecht setje
Sinds ik scooter rij, kan ik zelfs weer wat eten kopen. Soms. Ik houd van mijn scooter. We vormen een hecht setje. Maandag gaan we vriendschapsringen kopen.”

Reacties zijn gesloten.