Waarom ambitieuze inbrekers zich trendy kleden #informatief

Inbrekers of roofovervallers komen meestal op tijdstippen dat je net ligt te slapen. Of een boodschapje aan het doen bent. Lullig, want dan is het lastig om ze van verse koffie en broodjes te voorzien. En dat is toch wel het minste wat je kunt doen, om niet ZELF in een politiecel te eindigen.

Matennaaiers
Inbrekers zijn erg gesteld op privacy. Dat wil zeggen: op hun EIGEN privacy. Inbrekers zijn ook gevoelige types. Te vergelijken met verwende voetballertjes. Matennaaiers. Ze beuken er zelf op los. Maar al bij het eerste kleine tikje terug, eisen ze een rode kaart voor hun ‘opponent’. Er is altijd wel een dure advocaat te vinden, die dit hypocriete gedrag ondersteunt.

Streepjes licht
Toch gloren er streepjes licht. De politie heeft van twee overvallers van een Albert Heijn in Amsterdam foto’s online gezet. Sinds kort mogen burgers (onder bepaalde voorwaarden) ook beelden van verdachten verspreiden.

John
Binnenkort kom ik met het nieuwe interactieve tv-format Herkent u deze? Tijdens proefuitzendingen viel me op dat overvallers zich opvallend goed (en relatief luchtig) kleden. Een boef: “Ik voel er niets voor om een modderfiguur te slaan. Ik ga ook niet met een bivakmuts op de pasfoto. Vandaar.”

Verzoek
Tot slot een verzoek aan u: houd bovenstaand format nog even stil. John de Mol heeft grote oren.

Reacties zijn gesloten.