Waarom cavia’s niet te vertrouwen zijn #kleinleed

Vijf jaar geleden kochten Bep Boon en haar man een paar cavia’s. Ze kochten er later nog een mannetjescavia bij om te gaan fokken. Puur als hobby.

Van het een kwam ook bij Bep Boon het ander. Op enig moment stonden er in een bovenkamertje van haar tussenwoning tientallen kooien met in totaal circa 80 cavia’s. De vraag naar caviababy’tjes is nu eenmaal groot.

We kennen allemaal de karakterstructuur van een cavia: het is nooit genoeg. In plaats van zich bedrijfseconomisch verantwoord voort te planten, verlaagden de cavia’s zich tot platte seks met elkaar.

Een narrige buurman vond dat Beps huis toch wel erg naar cavia’s ging ruiken. En schakelde een gemeentelijke inspecteur in.

Kinderachtig zijn ze niet in Mijnsheerenland. Dat weet iedereen. Maar 200 cavia’s in een woonhuis is ook in Mijnsheerenland te veel van het goede.

Bep kreeg te horen dat 10 cavia’s in haar huis het maximum is. Haar man meegerekend. Bep moet nu 190 cavia’s zien te slijten. Of ruim een half jaar dagelijks een cavia op haar menu zetten.

Reacties zijn gesloten.