Waarom homo’s nog steeds vogelvrij verklaard zijn in dit land

 

"Geef eens een geluidje. Ik heb een verrassing"

Toegegeven: ik was de laatste zeven weken niet in Helmond. Maar waarom zou de homoseksuele Helmonder Waloy van Gelderen (48) liegen als hij zegt dat hij zijn huis al zeven weken niet meer verlaten heeft. Omdat buren hem teisteren vanwege zijn geaardheid.

Toegegeven: ik hoopte dat Aleid ’Rambo’ Wolfsen (burgemeester van Utrecht) een negatieve uitzondering was. En dat alle andere burgemeesters en/of stadsbesturen wél op zouden treden tegen anti-homogeweld. Helaas blijkt dat niet het geval. Ook in Helmond staan gezagsdragers (én de betreffende woningcorporatie) toe dat een homoseksuele man zijn huis wordt uitgetreiterd.

Voorspelling
Toegegeven: de voorspelling die ik hierbij doe, is nogal zwartgallig. Er zijn twee mogelijke scenario’s. In het eerste scenario kiest Waloy van Gelderen eieren voor zijn geld. Door naar een voor hem wél veilige woonomgeving te verkassen. In het tweede scenario gaan de pesterijen net zo lang door totdat Waloy van Gelderen aan een touw bungelt. In zijn eigen huiskamer.

Brief
In dat tweede scenario krijgen de buren van Waloy van Gelderen kort na zijn begrafenis een aangetekende brief van de gemeente Helmond. In die brief wordt hen meegedeeld dat ze binnen afzienbare tijd nieuwe buren krijgen. Omdat ze dat er zelf naar hebben gemaakt. Wát een land

Reacties zijn gesloten.